fredag 30 december 2011

borde inte kanske sitta vid datorn, utan har 1000 andra grejjer att fundera på! 
sitter och slösurfar och kom i misstag in på nån sida om namn och deras betydelse! 
Nått om att ens namn passar ens personlighet dök upp i mitt huvud..

Måste ju självklart kolla lite vad min familjs och vänners namn betyder.. 
så här får ni en liten lista =D



Aliyah: Med lite annorlunda stavning fick ja fram att Alia är ett gammalt germanskt ord för "alla". eller på hebreiska och betyder "gå upp". Detta är betydelsefullt eftersom man "går upp" till Jerusalem

Clara: ( Aliyah heter Clara i mellannamn) Namnet Clara kommer från Latinets Clarus som betyder "klar, ljus, berömd

Sanna/Susanna: Susanna är ett kvinnonamn med grekiskt ursprung och i sin tur går tillbaks till ett hebreiskt namn som betyder "lilja"

Elisabeth (mitt mellannamn) : Elisabet (Elisabeth, Elizabeth med flera stavningar) är ett kvinnonamn med hebreiskt ursprung (Elisheba) som betyder "Gud är fullkomlighet" även "Gud är min ed".

Linda: Namnet Linda härstammar även från spanskan. Linda på spanska betyder "vacker". Linda är även ett ord på Quenya (alviska) med betydelsen: "vacker".

Marianne (lindas mellannamn): marianne,eller Mariann, är ett kvinnonamn med flera möjliga ursprung, närmast en fransk form av det latinska namnet Mariana som betyder kvinna, kvinnlig.

Sara: Kvinnonamnet Sara, Sarah är ett semitiskt (abessinska, arabiska, araméiska, assyriska, hebreiska hebreiska) namn som betyder "furstinna", "prinsessa" eller "härskarinna".

Catharina (Saras mellannamn): Ren och kysk. Den goda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar