måndag 26 december 2011

Aliyah

Ända sedan hon var liten var hon en envis liten tös som inte gärna ville somna, men när hon en gång somnat sov hon som en stock! Ännu vid 5½år är hon väldigt svår att få i säng. Vid mommo som går det ju som en dans! Men här hemma kan ja börja på redan vi 8 halv 9 tiden och hålla på ända tills ja själv somnar vid 12 tiden!

Ja läser 1 bok, ja läser 2 böcker ibland 3 böcker, ja sätter på sago-cd, ja prövar att sätta av lampan och gå ut..  ja provar ALLT! Alla ni som har läst Gunilla Bergströms, Gonatt Alfons Åberg vet hur detta slutar, hon är törstig, kissnödig, hungrig etc etc.. Till sist orkar ja inte mera och somnar själv. Vilket oxå resulterar i att hon somnar!

Men ikväll, ja kan knappt tro att det hände. Stod själv i duschen medan hon åt en smörgås i köket. hon kommer in tassande på vessa, borstar tänderna frivilligt, kissar, byter om till yammas, ja hinner inte ens ut ur duschen före hon FRIVILLIGT har krypigt ner under täcket och somnat! Klockan va ju inte ens halv 9!

Så det vi har lärt oss av detta var att en eltandborste var bästa investeringen ever åt fröken, för nu vill hon inte göra annat en borsta tänderna, och att julhelgen tröttar verkligen ut alla, stora som små!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar