lördag 6 november 2010

har haft en väldigt annorlunda fredag.

Linda har som sakt brutit axeln när hon var och föll av en häst förra fredagen. 
Så igår tillbringade jag och Liyah eftermiddagen/kvällen hos Linda och Kaj, 
bakade muffins och tårta åt Kaj som fyllde hela 30 år i tisdast. 
 Linda var nu mest som en vandrande mumie men hon som ni kanske vet, 
så är Linda ganska rund under rumpan så hon sitter hemst sällan stilla.
Så nu är det ju kanske inte så lätt att fösöka ligga i sängen medan jag,
Liyah och Kajs mamma sprang och städade och bakade..
Hon försökte ju sitt bästa men hon tåssade mest fram och tillbaka..
Inte alla dagar man får råjva i Lindas kök utan att hon har nått att säga till om. 
Men saknade nog mitt kök, har lite mera koppar, byttor och mått en vad hon har, 
hon har kanske inte samma syn på bakning som jag har, 
Nog tror ja hon tycker om att baka men ja bakar väl kanske mera.. 
iaf förr, har varit lite slö med dett den senaste tiden, 
men ju närmare jul vi kommer desto mera brukar det bli.
Nu har ja nu iaf bakat 2 tårtbottnar här hemma, 
ska sätta ihop den och garnera den bara ja kommer till Linda.

Dit jag ville komma med detta inlägg är nu att ja tänkte ge er receptet på absolut BÄSTA! tårbottnarna jag nånsin har ätit. Tror en hel del av mina tårtätande vänner håller med mej,
Personligen när ja bakar tårta så blir det ALLTID tårtbottnarna glutenfria 
(Linda har gluten) för er som inte visste det.  
Receptet funkar även med vanligt vetemjöl, 
men med Lindas mjöl blir det lite mera fluffit..

iaf enklaste receptet ever!
"Lindas Tårtbottnar"
enkel sats, (typ långpanna)
3 ägg
1 1/4 dl socker
1 1/4 dl mjöl (Semper fin mix för glutenfri tårta)
1 msk vailjsocker
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt, blanda sedan i övriga ingredienser.

250 grader i typ 5 min, vakta noga bränns snabbt. 

Sätt ett bakplåtspapper i botten på långpanna,

Sätt även ut ett smörpapper på bordet, stö lite strösocker ovanpå. 
När kakan är färdif gräddad kippar du kaka ovanpå sockerpappret.
låt kakan svala. Lättare att jobba med när den rumsvarm.
Funk även att frysa..

Om du vill baka i t.ex. rund form med löstagbar botten så gör en dubbel sats,
Men då tar det lite längre att grädda och behöver kanske bara 200 grader.
vakta även här kakan bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar