torsdag 14 mars 2013

Torsdag och glutenfritt



Min pappa som fyller 56 nu i höst har konstaterat att han mår bäst utan gluten (min syster är även glutenintolerant). Men han har ännu inte hittat ett köptis bröd han gillar, eftersom utbudet på glutenfritt inte är lika stort som vanligt bröd..

Detta med att baka glutenfritt är något som ja har gjort mera gånger än va ja kan räkna till! Så idag, snäll som ja är så bakar ja 3 olika varianter till honom. Använder en brödbas som syster Linda gillade, och eftersom hon har haft celiaki sedan barnsben så litar ja på hennes smak när det gäller glutenfritt!


1:a degen är degbas smaksatt med oskalade sesamfrön och solrosfrön.
2:a degen är degbas smaksatt med finriven morot
3:e degen är degbas smaksatt med russin och tranbär.


Har ännu inte bestämt mej om ja gör semlor eller en enda stor bulle av degen. (det är på jäsning).


Så när ja har brödet gräddat så ska ja ringa farsan och informera honom att ja bakat glutenfritt bröd till honom! Som tack för att han fixade min bil i måndags när ett hjullager hade pajjat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar